Autorităţile americane vor comemora vineri un an de la atacul jihadist din localitatea San Bernardino, situată la aproximativ 95 de kilometri de metropola Los Angeles, în urma căruia 14 persoane au fost ucise şi alte 22 au fost grav rănite de către teroriştii Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik. Cuplul de militanţi a deschis focul în urmă cu un an la un training a fucţionarilor din San Bernardino, care erau colegii de muncă ai lui Farook, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii americani au fost şocaţi atunci când au intrat în sala de conferinţe, unde cei doi militanţi au ucis 14 persoane.

”Arăta de parcă o bombă tocmai fusese detonată”, a declarat unul dintre primii poliţişti ajunşi la locul atacului armat. Acesta a precizat că întreaga podea era acoperită de sânge, în timp ce mirosul de praf de puşcă se ridica în aer.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Vineri, victimele atacului jihadist vor fi comemorate printr-o ceremonie organizată la banca de sânge din San Bernardino. De asemenea, locuitorii oraşului american vor parcurge 14 mile cu bicicleta pentru fiecare persoană ucisă în atac şi vor păstra la final un moment de tăcere.

La ceremonia de la banca de sânge vor participa primii salvatori ajunşi la locul atacului armat, dar şi oficialităţile din San Bernardino.

Un alt eveniment de comemorare ar putea să atragă până la 2.000 de participanţi.

Autorităţile americane au determinat în urma anchetei că cei doi jihadişti au fost inspiraţi de islamismul extremist pentru a comite atacul din San Bernardino. Acesta a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.