Un bărbat înarmat a blocat un pod strategic la Kiev şi a ameninţat să-l arunce în aer, determinând poliţia miercuri să blocheze cartierul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, arestat de poliţie, a tras focuri de armă în aer şi ”a agitat ameninţarea unei explozii”, a anunţat într-un comunicat şefului Poliţiei din Kiev Andrii Krâşcenko. ”Am lansat o operaţiune specială”, a adăugat el.

Poliţia a catalogat acest incident ”pregătiri în vederea unui atentat terorist” şi a blocat circulaţia rutieră şi a metroului în zona podului respectiv, care traversează Fluviul Nipru, a precizat el.

Numeroase maşini de poliţie şi un vehicul blindat au participat la intervenţie, potrivit unui fotograf AFP.

Această situaţie, la o oră de vârf, a provocat ambuteiaje în capitala ucraineană, unde poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care unele se află pe celălalt mal al fluviului.

Incidente implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde un mare număr de astfel de arme se află în circulaţie, din cauza războiului cu separatiştii proruşi în estul ţării, soldat cu aproape 13.000 de morţi dn 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.