Ambasadorul ucrainean la ONU, Sergiy Kyslytsya, a făcut apel, joi, la toate statele membre ale ONU să susţină propunerea de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, pentru a salva ”multe vieţi din Ucraina şi din întreaga lume”. Kyslytsya a comparat Consiliul pentru Drepturile Omului cu vasul Titanic, care trece printr-o ”ceaţă perfidă spre aisberguri mortale”, şi are nevoie de ajutor pentru a fi salvat de la ”scufundare”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kyslytsya a comparat Consiliul pentru Drepturile Omului cu celebrul vas Titanic care s-a scufundat.

”Acum, lumea a ajuns într-un moment crucial. Asistăm la faptul că vasul trece printr-o ceaţă perfidă spre aisberguri mortale. Se pare că ar fi trebuit să-l numim Titanic în loc de Consiliul pentru Drepturile Omului. Trebuie să luăm o acţiune astăzi pentru a salva Consiliul de la scufundare”, a afirmat Kyslytsya.

Ambasadorul ucrainean a spus că acţiunile Rusiei în Ucraina ”ar fi echivalate cu crime de război şi crime împotriva umanităţii”.

Un vot în favoarea suspendării unei ţări din Consiliul pentru Drepturile Omului este ”o acţiune rară şi extraordinară”, însă ”acţiunile Rusiei depăşesc orice limită”, a mai spus el.

”Facem apel la toate statele membre responsabile să susţină proiectul. În câteva minute, veţi avea şansa să dovediţi că nu sunteţi doar un spectator indiferent. Tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi butonul «da» şi să salvaţi Consiliul pentru Drepturile Omului şi multe vieţi din întreaga lume şi din Ucraina. Pe de altă parte, dacă votaţi împotrivă, înseamnă că apăsaţi pe trăgaci şi înseamnă un punct roşu pe ecran, roşu ca sângele vieţilor nevinovate pierdute. Şi această imagine a punctelor roşii însângerate de pe acest ecran va rămâne cu voi şi cu noi toţi, atât timp cât memoria nu ne trădează”, a conchis oficialul ucrainean.

Proiectul de rezoluţie este susţinut de peste 50 de state membre ONU, a spus Kyslytsya.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.