Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat, miercuri, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, că acţiunile Rusiei în Ucraina ar putea cauza una dintre cele mai mari crize ale refugiaţilor din prezent, iar „agresiunea” statului ucrainean ameninţă securitatea şi comunitatea internaţională, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dacă Rusia va continua pe această cale, ar putea – conform estimărilor noastre – să creeze o nouă criză a refugiaţilor, una dintre cele mai mari cu care se confruntă lumea astăzi, cu până la cinci milioane de persoane suplimentare strămutate de războiul ales de Rusia şi de presiunea acesteia asupra vecinilor Ucrainei”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.
„A condus Rusia aceste solicitări [pentru diplomaţie]? Nu. În schimb, a răspuns cu acţiuni suplimentare de subminare a suveranităţii Ucrainei, precum dezinformarea în masă, pe care tocmai a repetat-o astăzi, atacuri cibernetice şi eforturi de a crea un pretext pentru operaţiuni sub „steag fals.” Dragi colegi, nu există cale de mijloc. Solicitarea ambelor părţi de a detensiona conflictul îi acordă Rusiei trecere. Rusia este agresorul în acest caz”, a declarat Greenfield.
„Valurile de suferinţă pe care le va provoca acest război sunt de neconceput”, a afirmat ea.
Ambasadoarea SUA la ONU a subliniat că „agresiunea Rusiei nu numai că ameninţă toată Ucraina, ci fiecare stat membru şi ONU însuşi.”
Ea a făcut referire la comentariile lui Vladimir Putin, cu privire la „epoca imperiilor” şi a susţinut că preşedintele rus va folosi forţa pentru „a sfida Naţiunile Unite”.
„Statele Unite resping ferm acest lucru. Este 2022. Nu ne întoarcem la o eră a imperiilor şi coloniilor – sau la URSS sau Uniunea Sovietică. Am mers înainte. Nu este momentul să staţi pe margine. Acum este momentul să avem un rol activ. Să arătăm Rusiei că este izolată şi singură în acţiunile sale agresive. Să respectăm pe deplin principiile suveranităţii, independenţei politice şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei şi ale tuturor statelor membre”,  conchis Linda Thomas-Greenfield.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.