Ambasadorul Marii Britanii din Arabia Saudită, Simon Collis, a participat în acest an la pelerinajul ”haji” de la Mecca, după ce s-a convertit la Islam. Collis a participat la pelerinaj - care trebuie să fie efectuat obligatoriu cel puţin odată în viaţă de către toţi credincioşii musulmani - împreună cu soţia sa Huda Mujarkech, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simon Collis, în vârstă de 60 de ani, este primul ambasador britanic care a luat parte la pelerinajul ”haji”.

Ambasadorul a apărut în mai multe poze purtând roba albă, care este îmbrăcămintea tradiţională a pelerinilor musulmani ce retrăiesc drumul parcurs de către Mahomed.

Imaginile au fost postate de către scriitoarea şi activista saudită Fawziah Albakr, care a scris: ”Primul ambasador britanic din Regatul Arabiei Saudite care participă la pelerinajul haji în urma convertirii sale la Islam. Simon Collis şi soţia sa Huda în Mecca. Lăudat fie Dumnezeu”.

Ambasadorul britanic a fost felicitat chiar şi de către prinţesa saudită Basmah bint Saud.

”Felicitările mele speciale pentru ambasador şi pentru soţia sa”, a scris prinţesa saudită.

De asemenea, ambasadorul britanic le-a mulţumit tuturor celor care au reacţionat pozitiv.

”Pe scurt, m-am convertit la Islam după ce am petrecut trei decenii în societăţi musulmane şi după ce m-am căsătorit cu Huda”, a susţinut diplomatul.

Simon Collis este din 2015 ambasador al Marii Britanii în Arabia Saudită. Anterior, acesta a deţinut poziţii în consulatele britanice din Irak, Siria şi Qatar.

În 2012, diplomatul a fost retras din Siria în urma îngrijorărilor de securitate. De asemenea, acesta l-a criticat public pe preşedintele sirian Bashar al-Assad pentru rolul jucat în războiul civil.

Simon Collins a fost consul general în Dubai şi Basra, dar a ocupat funcţii diplomatice şi la Tunis, New Delhi şi Amman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.