Ambasadorul Coreei de Nord în Italia va fi expulzat în semn de protest faţă de recentele teste nucleare şi cu rachete balistice ale Phenianului, a anunţat duminică ministrul de Externe italian Angelino Alfano, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alfano a declarat însă cotidianului La Repubblica că Italia nu îşi va întrerupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord, considerând că este util să menţină un canal de comunicare.

"Ambasadorul va trebui să părăsească Italia", a afirmat Alfano, precizând că această măsură de doreşte un semnal către Phenian că riscă izolarea dacă nu îşi modifică atitudinea.

Ministrul a adăugat că şi Spania l-a declarat "persona non grata" pe ambasadorul nord-coreean la Madrid, în timp ce Portugalia a întrerupt relaţiile diplomatice cu regimul de la Phenian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.