Ambasada Ucrainei de la Washington a respins marţi după-amiază acuzaţiile lansate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care a susţinut într-o serie de tweet-uri că agenţii ucraineni au încercat să-i saboteze campania prezidenţială pentru a o ridica în sondaje pe rivala sa democrată, Hillary Clinton, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul Ucrainei nu a ajutat niciun candidat în alegeri. Ucraina este mândră de sprijinul bipartizan pe care-l primeşte în Statele Unite”, se arată într-un mesaj postat de ambasadă pe Twitter.

Această reacţie vine după ce preşedintele republican l-a acuzat pe Procurorul General, Jeff Sessions, că a luat o ”poziţie foarte slabă” împotriva prezidenţiabilei democrate Hillary Clinton şi a citat presupuse ”eforturi ucrainene de sabotare a campaniei Trump - care încercau să o ridice discret pe Clinton”.

Donald Trump nu a prezentat mai multe detalii sau dovezi despre presupusul rol jucat de Kiev în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care sunt deja vizate de mai multe anchete cu privire la interferenţele Rusiei şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei republicane şi reprezentanţii Kremlinului.

”Trump scrie că noi ne-am implicat în alegerile din SUA, în timp ce Putin spune că noi ameninţăm Rusia. Era o vreme când eram doar nişte mâncători de hrişcă paşnici şi singuratici”, a declarat reprezentantul permanent al Ucrainei de la Consiliulul Europei.

Rusia a dezminţit orice interferenţă în cursa pentru Casa Albă, iar preşedintele Trump a negat că reprezentanţii campaniei sale au complotat cu Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.