Departamentul de Stat deţine informaţii potrivit cărora Rusia îşi intensifică eforturile de lansare a atacurilor care vizează infrastructura civilă şi instalaţiile guvernamentale ale Ucrainei în zilele următoare, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacurile ruseşti în Ucraina reprezintă o ameninţare continuă pentru civili şi infrastructura civilă. Ambasada SUA îndeamnă cetăţenii americani să părăsească Ucraina imediat folosind opţiuni de transport terestre disponibile în mod privat, dacă este sigur să procedeze astfel”, îndeamnă Washingtonul.

Situaţia de securitate în întreaga Ucraină este extrem de volatilă şi condiţiile se pot deteriora fără avertisment. Cetăţenii americani ar trebui să rămână vigilenţi şi să ia măsurile adecvate pentru a-şi creşte gradul de conştientizare în materie de securitate, se mai subliniază în comunicat.

Ambasada Statelor Unite în Ucraina are următoarele recomandări pentru cetăţenii americani aflaţi în zona de război:

  • Dacă auziţi o explozie puternică sau dacă sunt activate sirenele, căutaţi imediat adăpost.
  • Dacă vă aflaţi într-o casă sau într-o clădire, mergeţi la cel mai jos nivel al structurii cu cei mai puţini pereţi exteriori, ferestre şi spaţii deschise; închideţi toate uşile şi aşezaţi-vă lângă un perete interior, departe de ferestre sau spaţii deschise.
  • Dacă vă aflaţi în aer liber, căutaţi imediat adăpost într-o structură întărită; dacă nu este posibil, întindeţi-vă la pământ şi acoperiţi-vă capul cu mâinile.
  • Aflaţi locaţia celui mai apropiat adăpost sau spaţiu protejat.
  • Urmaţi instrucţiunile autorităţilor locale şi căutaţi imediat adăpost în cazul unui incendiu de cauzat de mortiere şi/sau rachete.
  • Monitorizaţi în mod regulat ştirile locale şi internaţionale şi canalele de ştiri din reţelele sociale.
  • Asiguraţi-vă că documentele de călătorie sunt valabile şi uşor accesibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.