Ambasada Rusiei la Washington a anunţat că declaraţiile purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite, Ned Price, despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina, sunt ”provocatoare” şi ”inutile”, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Ambasadei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat notă de declaraţiile provocatoare făcute de secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, la un briefing din 12 aprilie”, a precizat ambasada.

”Ned Price s-a remarcat încă o dată prin discursul său inutil, care nu este susţinut de o singură dovadă”, se mai arată în postare.

Ambasada a comunicat că forţele armate ruse ”nu au şi nu pot avea niciun agent de război chimic la dispoziţie, deoarece ţara noastră a eliminat toate stocurile de arme chimice încă din 2017”.

”Informaţiile confirmate de Ministerul rus al Apărării cu privire la pregătirea provocărilor de către radicalii ucraineni cu utilizarea substanţelor chimice sunt deranjante. Avem şi întrebări despre originea acestor substanţe”, a adăugat ambasada.

”Facem apel la Washington să înceteze răspândirea dezinformării. În schimb, colegii ar fi trebuit să intensifice procesul de demilitarizare chimică a ţării lor”, a invocat ambasada.

Comentariile au fost făcute ca răspuns la faptul că Price a spus că SUA este ”îngrijorată” de faptul că Rusia ”ar putea căuta să recurgă la arme chimice”, în timpul unei conferinţe de presă susţinute marţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.