Ambasada Marii Britanii la Moscova a anunţat că nu va folosi noua sa adresă din capitala rusă, respectiv ”Republica Populară Lugansk”, relatează agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a semnat un decret pe 5 iulie pentru a denumi astfel o porţiune de teritoriu care nu avea nume, situată de-a lungul terasamentului Smolenskaya, potrivit RIA Novosti.

 ”Adresa actuală a ambasadei britanice la Moscova este listată pe site-ul oficial al ambasadei”, unde rămâne terasamentul Smolenskaya, ar fi precizat ambasada britanică, conform RIA Novosti.

Primăria Moscovei a schimbat denumirea în urma anunţului potrivit căruia forţele pro-ruse ocupă în prezent în totalitate regiunea Lugansk din estul Ucrainei.

Municipalitatea precizează că a ales acest nume în urma unui vot online la care au particpat 100.000 de persoane.

De asemenea, ambasada SUA la Moscova se află în prezent în Piaţa Republicii Populare Doneţk.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.