O mare petrecere pe o plajă în Olanda, care urma să marcheze la 31 octombrie plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a fost amânată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea, prevăzută într-o mică staţiune, Wijk aan Zee, la Marea Nordului, în apropiere de Amsterdam, se voia o ”ocazie simbolică de a spune goodbye Marii Britanii”, au anunţat sâmbătă organizatorii.

Mii de persoane s-au înscris la acest eveniment, cu orchestre şi specialităţi culinare continentale stropite cu vinuri franceze şi beri germane.

Ideea, lansată pe Facebook în august, a căpătat repede amploare, iar numeroşi navigatori pe Internet s-au eclarat interesaţi de această ”beach party”.

19,73 EURO

Organizatorii şi-au amânat iniţiativa, în principiu la începutul anului următor, atât în contextul în care Brexitul, prevăzut la 31 octombrie, urmează să fie amânat la o dată examinată în prezent la Bruxelles, cât şi din cauza dificultăţilor logistice şi financiare.

”Organizarea unei reuniuni amuzante de această amploare în două luni şi jumătate s-a dovedit un pic ambiţioasă”, a declarat unul dintre organizatorii proiectului, Ron Toekook. 

”Nu a fost posibil, într-o perioadă atât de scurtă, să se adune finanţarea necesară”, a recunoscut el, promiţând că este vorba ”doar despre o amânare, nu o anulare”.

De asemenea, participanţii declaraţi, care au plătit 19,73 - o trimitere la data aderării Londrei la clubul european - urmează să fie rambursaţi cât mai rapid posibil, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.