O nouă amânare a datei Brexitului va însemna ca Regatul Unit să nu participe deplin, în viitor, la decizii cu privire la viitorul Uniunii Europene (UE), a declarat marţi o sursă apropiată preşedinţiei franceze, evocând în acest sens viitoarea Comisie Europeană (CE) şi viitorul buget multianual, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se reunesc miercuri la Bruxelles în vederea unei eventuale noi amânări a Brexitului - amânat deja de la 29 martie la 12 aprilie, cu scopul de a evita o ieşire fără acord din UE a Regatului Unit.

Durata acestei amânări nu face unanimitate în rândul Celor 27.

O amânare a datei Brexitului cu un an ar fi ”prea lungă” în ochii Franţei, a declarat marţi o sursă din cadrul preşedinţiei franceze.

În cazul în care Londra obţine o amânare pe termen lung, europenii ar putea cere o clauză cu privire la o examinare periodică a îndeplinirii angajamentelor politice pe care şi le-a asumat regatul, a adăugat această sursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.