Unsprezece persoane prezentate drept ”teroriste” au fost arestate în ancheta cu privire la ”invazia” dejucată în Venezuela - iar numărul arestărilor a crescut astfel la 45 -, au anunţat autorităţile şi televiziunea publică venezueleană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alţi trei mercenari terorişti (...) au fost prinşi în Colonia Tovar", o comunitate mică de urmaşi ai unor germani în apropiere de Caracas, a anunţat duminică într-un mesaj postat pe Twitter amiralul Remigio Ceballos.

Televiziunea publică a anunţat câteva ore mai târziu arestarea altor opt ”terorişti” în statul de coastă Vargas (nord).

În total, 45 de persoane au fost arestate cu privire la presupusă implicare într-o ”invazie” care a constat într-o debarcare a unor bărbaţi la 3 şi la 4 mai la Macuto, la mai puţin de o oră distanţă de Caracas, pe coasta de la Caraibi.

La 3 mai, în timpul acestei de ”invazie”, opt persoane care participau la operaţiune au fost ucise în confruntări armate cu forţe venezuelene.

Preşedintele Nicolas maduro a comparat acest episod cu cel din Golful Porcilor, în Cuba, în 1961.

Între persoanele arestate se află doi foşti militari americani - Luke Denman, în vârstă de 34 de ani şi Airan Berry, în vârstă de 41 de ani.

Ei au fost inculpaţi de ”terorism, conspiraţie, trafic de armament de război şi asociere” de răufăcători şi riscă până la 30de ani de închisoare.

De asemenea, 29 de venezuelenii au fost inculpaţi de ”înţelegere cu un Guvern străin” - şi anume cele din Statele Unite şi Columbia - şi de alte fapte, a anunţat parchetul vineri.

Potrivit Guvernului lui Maduro, planul era ca şeful statului să fie răpit, pentru a se permite astfel instalarea la putere a opozantului său Juan Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar al ţării de Statele Unite şi aproape alte 60 de ţări.

Maduro îl consideră pe preşedintele american Donald Trump drept ”comandantul-şef al operaţiunii”, iar pe Juan Guaido complicele acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.