Alimentarea cu energie electrică a tuturor oraşelor şi cartierelor din regiunea Zaporojie a fost restabilită în urma întreruperilor anterioare, a anunţat guvernatorului regiunii Zaporojie, instalat de Rusia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unui atac al formaţiunilor armate ale Ucrainei asupra liniilor electrice din zona centralei Zaporojie, teritoriul zonei de securitate a liniei aeriene de 750 kV a luat foc. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit pe liniile electrice”, a declarat Ievhen Baliţkii.

”Imediat după stingerea incendiului, o unitate a fost pusă în funcţiune. Se lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică a regiunii şi lansarea celei de-a doua unităţi electrice”, a mai explicat el.

Centrala nucleară Zaporojie are şase reactoare, dar doar două sunt operaţionale în acest moment.

Potrivit angenţiei nucleare ucrainene Energoatom, incendiile de pe teritoriul termocentralei Zaporojie, situată în apropierea centralei nucleare, au provocat de două ori deconectarea ultimei linii de comunicaţii care conectează centrala la reţeaua electrică. De asemenea, sunt în curs de desfăşurare operaţiuni pentru conectarea unui reactor la reţea, relatează AFP.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.