Opozantul Kremlinului Alexei Navalnîi a anunţat luni că o comisie a închisorii l-a desemnat ca fiind extremist şi terorist, dar nu îl mai consideră, în mod oficial, ca un risc de evadare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Navalnîi a afirmat pe Instagram că a fost chemat în faţa comisiei la închisoarea din regiunea Vladimir, la est de Moscova, care a votat în unanimitate în favoarea schimbării statutului.

Această desemnare marchează o nouă escaladare a presiunii oficiale exercitate asupra celui mai proeminent opozant al preşedintelui Vladimir Putin, care în prezent execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea condiţiilor unei condamnări cu suspendare, despre care afirmă că a fost aplicată pentru a-i combate ambiţiile politice.

Navalnîi a spus că este mulţumit că nu mai este considerat un risc de evadare, pentru că va fi supus unui număr mai mic de controale pe timp de noapte de către gardieni.

"Mi-a fost teamă că îmi vor cere să pup portretele lui Putin şi să învăţ citate de la (fostul preşedinte) Dmitri Medvedev pe de rost, dar nu este nevoie. Doar că acum există un semn deasupra patului meu că sunt terorist”, a spus el în postarea care a fost publicată cu ajutorul avocaţilor săi.

 Autorităţile ruse nu au confirmat schimbarea statutului lui Navalnîi, iar Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.