Rusia a convenit să ajute Belarusul să producă rachete, inclusiv una similară cu racheta de tip Iskander din Rusia, deoarece Minskul urmăreşte să îşi consolideze capacităţile militare, a declarat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşeno pentru agenţia de presă belarusă Belta, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Lukaşenko a declarat în cadrul unei întâlniri a oficialilor apărării că evenimentele din Ucraina au demonstrat cât de important este ca un stat să deţină arme şi echipament militar moderne, foarte eficiente. El a mai subliniat şi importanţa logisticii.

Lukaşenko a spus că a câştigat sprijinul omologului său rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri recente în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Aşadar, companiile producătoare de rachete ruse să vor ajuta Belarusul în acest domeniu.

”Creăm o nouă rachetă. O rachetă foarte eficientă, similară cu modelul Iskander. A existat sprijin deplin (n.r. din partea Rusiei)”, a afirmat liderul belarus.

Şeful statului belarus a menţionat că Putin i-a spus lui Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, să ofere Belarusului sprijinul necesar în acest sens, potrivit agenţiei de presă Belta.

Rusia a folosit rachete de tip Iskander în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Belarusul este un aliat apropiat al Rusiei, însă Lukaşenko a declarat în martie că forţele armate din belaruse nu iau parte la operaţiunea Moscovei şi nu au de gând să procedeze astfel nici în viitor.

Ministrul belarus al Apărării, Viktor Khrenin, a declarat că în Belarus începe a doua fază a controalelor la faţa locului a trupelor, pe care a descris-o ca fiind o reacţie adecvată la exerciţiile NATO, conform Belta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.