Mai multe autorităţi electorale americane anunţă că nu au găsit ”nicio probă” cu privire la ştergerea sau modificarea buletinelor de vot sau la piratarea sistemelor de vot, la zece zile de la alegerile prezidenţiale americane, în contextul în care Donald Trump nu-şi recunoaşte în continuare înfrângerea de către Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegerile de la 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au subliniat într-un comunicat comun, joi, aceste autorităţi electorale locale şi naţionale însărcinate cu securitatea scrutinului, între care Agenţia pentru securitatea cibernetică şi securitatea infrastructurilor (CISA), aflată în subordinea Departamentului Securităţii Interne.

”Nu există nicio probă cu privire la ştergerea, pierderea sau modificarea buletinelor de vot în vreun sistem sau cu privire la vreo piratare de vreun fel”, subliniază ele în comunicat.

”În pofida faptului că ştim că procesul nostru electoral se confruntă cu multe afirmaţii fără fundament şi campanii de dezinformare, putem să vă asigurăm că avem o încredere absolută în securitatea şoi integritatea alegerilor noastre”, insită ele.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump răspândea, cu doar câteva ore mai înainte, informaţii false, potrivit cărora un sistem de vot - numit Dominion - a ”şters” 2,7 milioane de voturi în favoarea sa în întreaga ţară şi a reatribuit sute de mii de voturi rivalului său Joe Biden în Pennsylvania şi în alte state.

Aceste acuzaţii au fost dezminţite de către autorităţile electorale din statul-cheie Pennsylvania şi de societatea care gestionează sistemul Dominion.

Presa americană scrie că Donald Trump vrea să-l destituie pe directorul agenţiei guvernamentale CISA Chris Krebs, care a depus eforturi să respingă acuzaţiile de fraudă cu scopul de a pune în discuţie victoria lui Joe Biden în alegeri, dat învingător sâmbătă.

Trump refuză în continuare să-şi recunoască înfrângerea, complicând astfel perioada de tranziţie a preşedintelui-ales, care iurmează să preia puterea la 20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.