Echipa de campanie a lui Joe Biden a anuţat miercuri că va lupta împotriva oricăror eforturi ale preşedintelui Donald Trump de a recurge la Curtea Supremă pentru a opri înregistrarea voturilor în alegerile prezidenţiale americane de marţi, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile lui Donald Trump sunt ”scandaloase”, ”fără precedent” şi incorecte, denunţă miercuri, într-un comunicat directoarea campaniei lui Joe Biden, Jen O’Malley Dillon.

”Este scandalos, pentrucă este vorba pur şi simplu despre un efort de a retrage drepturile democratice ale cetăţenilor americani”, subliniază ea.

Jen O’Malley a anunţat că echipa democrată este pregătită să contraatace dacă preşedintele sesizează Curtea Supremă pentru a opri numărarea voturilor.

”Dacă preşedintele îşi pune în aplicare ameninţarea de a sesiza justiţia, pentru a încerca să împiedice numărarea voturilor, noi avem echipe juridice pregătite să se desfăşoare pentru a se opune acestui efort”, a anunţat ea.

”Ele vor învinge”, avertizează ea.

Donald Trump a revendicat miercuri victoria în alegerile prezidenţiale, aruncând Statele Unite în necunoscut şi îngrijorare, în pofida acestui fapt.”Noi am câştigat aceste alegeri”, a declarat el într-o alocuţiune, la Casa Albă, în care a anunţat că vrea să sesizeze Curtea Supremă cu privire la ”fraude”.

AP nu a desemnat un învingător al alegerilor prezidenţiale americane. ”Mai sunt de numărat sute de mii de voturi, iar rezultatul (alegerilor prezienţiale) depinde de o mână de state-cheie în care nu s-au anunţat rezultatele”, scrie agenţia americană de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.