Curtea Supremă a Statelor Unite i-a aplicat lui Donald Trump o lovitură, refuzând să examineze un recurs formulat de către aliaţii săi cu scopul de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statul-cheie Pennsylvania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Templul dreptului american - din care fac parte trei judecători numiţi de către Donald Trump din nouă - nu şi-a motivat hotărârea, prima în privinţa alegerilor, după ce preşedintele american în exerciţiu s-a lansat într-o adevărată gherilă judiciară cu scopul de a-şi contesta înfrângerea la 3 noiembrie de către democratul Joe Biden.

Preşedintele republican refuză în continuare - la peste o lună de la scrutin - să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden şi se prezintă drept victima unor ”fraude masive”, fără să prezinte probe în acest sens.

Trump a depus, cu ajutorul aliaţilor săi, plângeri în mai multe state-cheie, însă aproape toate au fost respinse de tribunale.

Una dintre ele, susţinută de către alesul republican în Camera Reprezentanţilor Mike Kelly, contesta legalitatea voturilor prin corespondenţă în Pennsylvania.

După ce plângerea a fost respinsă de către Curtea Supremă a acestui stat-cheie, ei s-au adresat de urgenţă Curţii Supreme a Statelor Unite, căreia i-au cerut să blocheze toate operaţiunile electorale în timpce ei îşi pregătesc argumentele.

Prin faptul că nu au primit această plângere, cei nouă ”înţelepţi” din cadrul Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează faptul că nu intenţionează să se amestece în litigii postelectorale.

Donald Trump spera însă că înalta Curte - pe care a remaniat-o profund - avea să intervină în favoarea sa. Imediat după aegeri, el anunţa că vrea o sesizeze.

În 2000, înalta jusrisdicţie a întrerupt o renunărare a voturilor în Florida, unde George W. Bush dispunea de doar 537 de voturi în plus faţă de democratul Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să obţină o victorie în alegeri.

Statul Texas, condus de republicani, a depus marţi alt recurs la cea mai înaltă jurisdicţie din ţară, prin care cere invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, însă, estimează unii experţi, nu are şanse de succes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.