Partidul aflat la putere în Zimbabwe, Zanu-PF, a câştigat cele mai multe locuri în Parlament, conform unor rezultate oficiale parţiale, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul condus de preşedintele Emmerson Mnangagwa este aşteptat să câştige o majoritate semnificativă în Parlament în alegerile care au avut loc luni – primele în care fostul lider, Robert Mugabe, nu participă, după ce a fost înlăturat anul trecut de la putere printr-o lovitură de stat.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale va fi anunţat mai târziu, miercuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Partidul de opoziţie, alianţa MDC, a comunicat că rezultatele alegerilor au fost aranjate şi că Nelson Chamias, candidatul lor, a câştigat.

Comisia Electorală din Zimbabwe a anunţat că Zanu-PF a câştigat 110 locuri până acum iar alianţa MDC a primit 41 de locuri.

Există în total 210 locuri în camera inferioară a Parlamentului.

Prezenţa la vot în alegerile de luni a fost de 70%.

Televiziunea de stat, ZBC, a informat că rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi anunţate miercuri la ora locală 12:30.

Uniunea Africană a comunicat că alegerile au fost libere şi corecte, adăugând că au marcat un moment important pentru tranziţia politică din Zimbabwe.

Un raport preliminar al misiunii de observare a Comunităţii de Dezvoltare a Sudului Africii arată că alegerile s-au desfăşurat fără incidente şi au respectat legea.

Echipele de monitorizare ale Uniunii Europene şi SUA urmează să îşi publice rapoartele miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.