Social Democraţii au obţinut 25,4 % dintre voturile suedezilor în alegerile parlamentare de duminică, cel mai slab rezultat al partidului din 1908 încoace. De asemenea, Moderaţii au obţinut 18,4% din voturi iar partidul anti-imigraţie Democraţii Suedezi 16,3%, conform unui exit-poll difuzat de televiziunea TV4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împreună, Social Democraţii, Partidul Verzilor şi Partidul de Stânga (fost comunist) au obţinut 41% iar alianţa de dreapta compusă din Moderaţi, Partidul Liberal şi Creştin-Democraţii – 40,1%.

Rezultatele sunt dezamăgitoare pentru Democraţii Suedezi, care obţin 16,3%, o creştere de doar 3,4% faţă de rezultatele din 2014 şi cu mult sub proiecţiile de cel puţin 20% din sondajele de dinaintea alegerilor.

Partidul de Stânga şi-a dublat numărul votanţilor faţă de 2014, ajungând la 9,8% iar Partidul de Centru şi Creştin Democraţii au crescut cu o treime.

Dacă rezultatele vor rămâne aşa, niciuna dintre coaliţii nu are o majoritate în Parlament şi vor fi nevoite ori să se alieze cu membri ai opoziţiei, ori cu Democraţii Suedezi.

Atât Social Democraţii (centru-stânga), cât şi Moderaţii (centru-dreapta) au respins posibilitatea formării unei coaliţii cu Democraţii Suedezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.