România, un stat membru NATO, a anunţat sâmbătă că a descoperit o posibilă încălcare a spaţiului său aerian, în atacuri nocturne lansate de către Rusia asupra infrastructurii în regiunea Dunării, în Ucraina vecină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova şi-a intensificat atacurile asupra regiunilor Odesa şi Mîkolaiv, în care se află infrastructuri considerate esenţiale în exportul cerealelor, în sudul Ucrainei, după ce s-a retras, în iulie, din Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor la Marea Neagră.

”După detectarea unor grupuri de drone care se îndreptau către teritoriul ucrainean în apropierea frontierei române”, locuitorii oraşelor Tulcea şi Galaţi au fost alertaţi şi îndemnaţi să se adpostească, a anunţat într-un comunicat Ministerul român al Apărării.

”Sistemul de supraveghere radar al armatei române a arătat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, iar un semnal a fost detectat pe un drum către Galaţi”, se arată în comunicat.

Ministerul Apărării a adăugat că până în prezent niciun obiect nu pare să fi căzut pe teritoriul român.

Căutări continuai sâmbătă.

În septembrie, militari români au ridicat adăposturi antiaeriene destinate locuitorilor în satul Plauru, în apropiere de frontiera cu Ucraina, în urma descoperirii unor fragmente de dronă în zonă.

NATO depune eforturi să evite o extindere a războiului pe teritoriul său, după invazia, în februarie 2022, a Ucrainei de către Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.