O grupare jihadistă care deţine controlul asupra unei zone din nord-vestul Siriei a blocat duminică accesul într-un loc în care s-ar fi desfăşurat, potrivit presei americane, o operaţiune americană, în noaptea de sâmbătă spre duminică, împotriva liderului grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, a constatat un jurnalist AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Combatanţi din cadrul grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o fostă aripă siriană a Al-Qaida, au ocupat poziţii duminică dimineaţa în jurul unei case în ruină, în mijlocul unor măslini, în satul Barisha, în apropiere de frontiera turcă.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei ”operaţiuni vizând lideri de rang înalt SI”.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise în atac, care a durat mai bine de două ore, a precizat ONG-ul, care dispune de o vastă reţea pe teren.

Presa americană a dezvăluit că liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Câţiva jurnalişti s-au putut aprooia o scurtă perioadă de timp de ruinele acestei case de la Barisha, în întregime distrusă în atac.

Escavatoare îndepărtau molozul.

Satul se află într-o zonă apropiată de frontiera cu Turcia, în care combatanţi jihadişti au reuşit să menţină o prezenţă, în pofida înfrângerii teritoriale a SI de către coaliţia internaţională la începutul anului.

SI şi gruparea Al-Qaida sunt rivale de ani de zile în Războiul din Siria.

Combatanţi din cadrul Hurras al-Din, un grupuscul jihadist extremist, sunt de asemenea prezenţi în zona presupuselor atacuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.