Resturi umane au fost găsite în pasajul roţii unui avion american care a plecat luni de pe aeroportul din Kabul, relatează The Washington Post, iar un avion militar german a părăsit capitala afgană cu doar şapte oameni la bord, din cauza situaţiei haotice de pe aeroport, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrările video publicate luni pe reţelele de socializare au arătat mii de oameni adunaţi pe aeroportul din Kabul, în speranţa de a părăsi ţara cucerită de talibani. Unii dintre aceştia s-au căţărat pe un avion US Air Force care rula pe pistă, iar doi oameni au putut fi văzuţi căzând de pe un avion care decolase.

The Washington Post a citat un oficial care a spus că cei doi oameni erau afgani care se urcaseră pe terenul de aterizare în timp ce avionul decola.

Ziarul a scris că piloţii au declarat o urgenţă când nu au putut ridica terenul de aterizare şi au aterizat într-o altă ţară. Echipajul a descoperit rămăsiţele umane în timpul inspecţiei.

Pe de altă parte, un avion militar german a plecat din Kabul cu doar şapte oameni la bord. Aeronava a decolat spre Uzbekistan. 

Ministerul german al Apărării transmisese anterior că zborul A400M nu a putut ateriza din cauza numărului mare de oameni aflaţi pe pistă şi a fost nevoit să ajungă într-o altă ţară pentru a realimenta.

Agenţia de presă DW a relatat că două avioane militare de transport au fost trimise pentru a prelua lucrătorii de la ambasada Germaniei şi personalul local.

Potrivit ziarului Bild, avionul trebuia să ducă 57 de membri ai personalului ambasadei şi alţi 88 de cetăţeni germani.

„Am avut foarte puţin timp şi din acest motiv i-am luat cu noi doar pe cei care se aflau acolo şi, din cauza situaţiei haotice, alţii nu au putut fi pe aeroport ieri”, a spus ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit Tagesschau.

În Kabul, momentan, funcţionează doar ambasadele Rusiei, Chinei şi Pakistanului.

India este ţara care şi-a retras cel mai recent personalul din capitala afgană. Un avion indian care a plecat din Kabul cu ambasadorul şi personal diplomatic la bord a ajuns marţi în statul vestic Gujarat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.