Un avion de luptă britanic şi unul german au interceptat vineri aeronave ruseşti care zburau în apropierea spaţiului aerian al Estoniei, a anunţat Royal Air Force (RAF) din Marea Britanie, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost a doua astfel de “întâlnire” din această săptămână, în contextul în care NATO desfăşoară activităţi comune de poliţie aeriană în regiune.

Cele două avioane Typhoon au interceptat “un avion militar rusesc de pasageri Tu-134, cunoscut sub numele Crusty, care era escortat de două avioane de luptă Sukhoi Su-27 şi un avion de transport militar AN-12 Cub”, a precizat RAF.

FOTO: FOTO: raf.mod.uk
FOTO: FOTO: raf.mod.uk

O astfel de interceptare nu este atipică pentru aeronavele NATO, dar misiunea comună de poliţie aeriană este o premieră pentru doi aliaţi NATO, a precizat RAF.

RAF a descris operaţiunea ca fiind o asigurare că Marea Britanie, Germania şi alte ţări NATO „sunt alături de aliatul lor Estonia în acest moment tensionat”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.