Un adolescent de 16 ani care şi-a ucis joi doi colegi de clasă şi a rănit alţi trei la un liceu din Santa Clarita, California, chiar de ziua sa, înainte de a se împuşca în cap, a murit vineri la spital, a anunţat biroul şerifului din ţinutul Los Angeles, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nathaniel Tennosuke Berhow, de 16 ani, elev la liceul Saugus, a fost tratat pentru o rană prin împuşcare autoprovocată, dar a decedat. Mama s-a aflat permanent lângă el”, a anunţat biroul şerifului într-un comunicat.

Băiatul a pus în practică un plan deliberat, împuşcând cinci elevi de la liceul său, iar apoi a îndreptat arma împotriva sa, dar poliţia nu ştie de ce a făcut acest lucru.

Doi dintre elevi au murit în urma rănilor.

”Nu am găsit vreun manifest sau vreun jurnal care să explice”, a declarat şeriful ţinutului Los Angeles, Alex Villanueva.

Autorităţile au anunţat vineri că trăgătorul este Nathaniel Tennosuke Berhow.

Detectivii au lucrat toată noaptea pentru a afla indicii legate de atacul din Santa Clarita, oraş aflat la circa 65 de kilometri de Los Angeles. Atacul a avut loc în 16 secunde, potrivit poliţiei.

Provenienţa pistolului semiautomat de calibrul 45 nu este cunoscută, a spus Villanueva.

Toate şcolile din districtul Hart al oraşului Santa Clarita au fost închise vineri, din respect pentru victime şi familiile lor.

Acesta a fost al 85-lea incident armat care a avut loc la o şcoală din Statele Unite în acest an, potrivit organizaţiei Everytown, care susţine controlul armelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.