Rahaf Mohammed al-Qunun, adolescenta saudită care a fugit în Thailanda de teamă că va fi ucisă de familia sa pentru că a renunţat la islamism, a primit azil în Canada, a informat şeful imigraţiei din Thailanda vineri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Qunun, în vârstă de 18 ani, se va îmbarca într-o zbor Korean Air de la Bangkok către Seul vineri noaptea pentru ca apoi să ia alt zbor spre Canada, a informat Surachate Hakpark, şeful imigraţiei din Thailanda
 
„Canada i-a oferit azil. Ea va pleca în seara aceasta la 23:15”, a afirmat Hakpark.
 
Qunun a primit statutul de refugiată din partea ONU miercuri, urmând atunci ca Australia să îi analizeze cererea de azil, aceasta fiind destinaţa finală dorită de tânără.
 
Oficialii thailandezi au încercat să o trimită înapoi pe al-Qunun în Kuweit, acolo unde se află familia ei. Tânăra a refuzat să se urce în zborul spre Kuweit luni şi s-a baricadat în camera sa de hotel de la aeroportul din Bangkok.
 
Adolescenta a afirmat că suspectează că familia sa o va ucide dacă se întoarce, pentru că a renunţat la Islam.
 
Libertatea de religie nu este protejată de lege în Arabia Saudită iar persoanele care se convertesc la altă religie în afară de Islam riscă să fie acuzaţi de apostazie. Această infracţiune poate fi pedepsită cu moartea, însă o astfel de decizie nu a mai fost luată în ultimii ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.