Un adolescent brazilian şi-a ucis părinţii adoptivi şi a incendiat cadavrele, la Rio de Janeiro, a anunţat poliţia locală, la mai puţin de o săptămână după o faptă asemănătoare la São Paulo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Militară din Rio a anunţat vineri că a ”găsit două corpuri carbonizate”, în noaptea de joi spre vineri, la domiciliul adolescentului în vârstă de 16 ani, care a fost luat la comisariat.

El a fost ”arestat în flagrant delict”, potrivit diviziei însărcinate cu omucideri, care a deschis o anchetă ”în vederea clarificării faptelor şi motivului asasinatelor”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Mai multe publicaţii locale scriu că adolescentul, care a fost adoptat de către victime în 2014, şi-a ucis părinţii cu lovituri de ciocan.

El a plecat apoi de acasă pentru a mânca cu un prieten.

La întoarcere, el a dat foc camerei în care se aflau corpurile părinţilor săi, după care a chemat pompierii şi poliţia, potrivit acestor publicaţii.

Potrivit site-ului de ştiri G1, adolescentul le-a povestit poliţiştilor că s-a certat cu tatăl său şi mama sa, pentru că nu au acceptat să absenteze de la şcoală pentru a se ”odihni înaintea unui curs de jiu-jitsu”.

La începutul săptămânii, Brazilia a fost şocată de dezvăluirea unei triple omucideri comise de către alt adolescent în vâstă de 16 ani, care şi-a ucis părinţii adoptivi şi sora prin împuşcare, al São Paulo.

La fel ca la Rio, ”poliţia a fost chemată de către adolescent însuşi, care a mărturisit crima”, potrivit autorităţilor locale.

Victimele au fost ucise cu arma de serviciu a tatălui, un poliţist municopal în vârstă de 57 de ani.

Faptele s-au petrecut la 17 mai, însă au fost dezvăluite luni. Adolescentul a stat trei zile împreună cu cadavrele înainte să cheme poliţia.

În această perioadă, el s-a dus la o sală de sport şi a făcut cumpărături la o brutărie.

El le-a spus poliţiştilor că a înjunghiat ”de furie”, sâmbăta trecută, cadavrul mamei sale, la o zi după tripla omucidere.

Comisarul însărcinat cu ancheta, Roberto Afonso, a declarat unei televiziuni locale că adolescentul s-a simţit ”foarte frustrat” pentru că părinţii săi adoptivi i-au luat telefonul după ce s-au certat.

Brazilia este una dintre cele mai violente ţări din lume, cu o rată a omuciderii de 23,4 la 100.000 de locuitori în 2022, potrivit celor mai recente date ale ONG-ului Forumul Securităţii Publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.