Administraţia preşedintelui Biden nu a observat ca Beijingul să fi livrat echipament militar Rusiei de la discuţia preşedintelui SUA cu omologul său chinez, Xi Jinping, vinerea trecută, conform declaraţiilor consilierului în probleme de securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu pot face predicţii. Ceea ce vă pot spune este că nu am văzut de când au avut loc acele întâlniri sau de la convorbirea preşedintelui Biden cu Xi, livrarea de echipamente militare de către China spre Rusia, dar, desigur, monitorizăm îndeaproape acest lucru”, a declarat Sullivan, marţi.

”Vom continua să o monitorizăm. Şi preşedintele i-a spus clar preşedintelui Xi implicaţiile şi consecinţele oricărei astfel de livrări de echipamente, iar Beijingul a înţeles foarte bine”, a mai explicat oficialul american.

Rusia a cerut sprijin militar şi asistenţă economică din partea Chinei, au declarat săptămâna trecută doi oficiali americani pentru CNN. De asemenea, China şi-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi ajutor Rusiei, potrivit unui oficial american. Atât Rusia, cât şi Beijingul au dezminţit existenţa acestor solicitări.

Vineri, Biden a încercat să-l descurajeze pe Xi să ofere ajutor Rusiei, avertizându-l pe omologul său chinez în timpul unui apel video de 110 minute în legătură cu ”implicaţiile şi consecinţele” pe care Beijingul le-ar suporta dacă ar oferi sprijin material Moscovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.