Administraţia numită de Rusia în regiunea Herson din Ucraina va cere Moscovei să înfiinţeze o bază militară pe teritoriul său, fiind un ”garant al securităţii pentru regiune şi locuitorii săi”, a declarat Kirill Stremousov, şeful adjunct al administraţiei militare a Hersonului pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a cucerit cu succes regiunea de sud a Ucrainei, Herson, la jumătatea lunii martie, care este adiacentă Crimeei, peninsula pe care Moscova o controlează din 2014.

De atunci, forţele ruse au numit o nouă administraţie şi au început să introducă rubla rusă ca monedă, cu planuri de integrare a regiunii ca parte a teritoriului rus.

”Ar trebui să existe o bază militară rusă în regiunea Herson”, a declarat pentru RIA Novosti Kirill Stremousov, şeful adjunct al ceea ce Rusia numeşte ”administraţia regională civil-militară” a Hersonului.

”Vom cere acest lucru, fiind dorit şi de întreaga populaţie. Este esenţial şi va fi un garant al securităţii pentru regiune şi locuitorii săi”, a mai precizat el.

”Nu intenţionăm să fim o republică independentă separată. Sarcina noastră principală este să fim parte din cadrul Federaţiei Ruse”, a subliniat oficialul.

Stremousov a remarcat că orice rezultat al unui referendum ”nu va fi recunoscut de ţările occidentale sub nicio formă” şi a concluzionat că organizarea lui la ora actuală este ”o pierdere de timp”.

”Potrivit planului nostru de integrare în Federaţia Rusă, trebuie să finalizăm procesul de tranziţie la toate standardele legislaţiei ruse până la sfârşitul anului şi abia atunci vom putea decide asupra unui referendum şi a statutului nostru viitor”, a adăugat şeful adjunct al administraţiei.

El a evocat că limba rusă va deveni, alături de ucraineană, limba de stat în regiunea Herson.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.