Administraţia Biden va anunţa, miercuri, un ajutor militar suplimentar în valoare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, potrivit unui oficial american, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pachetul este de aşteptat să includă transporturi suplimentare de obuziere, muniţie şi sisteme de apărare de coastă printre primele echipamente care vor fi expediate.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a declarat, la Bruxelles, că SUA şi Ucraina ”acţionează în perfectă sincronizare pentru a satisface cererile Ucrainei referitoare la noi capabilităţi, în special nevoia Kievului de artilerie cu rază lungă de acţiune, blindaje şi apărare de coastă”.

Se aşteaptă ca pachetul să includă arme şi provizii care pot fi expediate rapid din stocurile existente din SUA, precum şi emiterea de noi contracte pentru aprovizionarea pe termen lung a Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.