Administraţia Biden a impus luni sancţiuni împotriva a trei oficiali din Mali acuzaţi că au facilitat prezenţa grupului Wagner în această ţară, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura vine la câteva săptămâni după ce şeful Wagner, Yevegny Prigozhin, a condus o revoltă nereuşită împotriva guvernului rus. Grupul Wagner este adânc înrădăcinat în Mali şi este acuzat de comiterea de atrocităţi în această ţară.

"De la sosirea Grupului Wagner în Mali în decembrie 2021, numărul victimelor civile din această ţară a crescut cu 278%", a declarat luni Departamentul Trezoreriei într-un comunicat de presă.

"Multe dintre aceste decese civile au fost rezultatul operaţiunilor desfăşurate de forţele armate maliane alături de membri ai Grupului Wagner". Departamentul Trezoreriei SUA a impus sancţiuni ministrului apărării din Mali, colonelul Sadio Camara, şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, colonelul Alou Boi Diarra, şi adjunctului şefului Statului Major al Forţelor Aeriene din Mali, locotenent-colonelul Adama Bagayoko, pentru rolul lor în susţinerea grupului de mercenari ruşi. Potrivit comunicatului de presă al Departamentului Trezoreriei,

"Camara a planificat şi a organizat desfăşurarea Grupului Wagner în Mali", iar în 2021, "Camara a făcut mai multe călătorii în Rusia pentru a consolida acordul dintre Grupul Wagner şi guvernul de tranziţie din Mali pentru a desfăşura Grupul Wagner în Mali".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.