Adjunctul Emisarului Special însărcinat cu afaceri privind ostaticii, Steve Gillen, îl însoţeşte pe secretarul de Stat american Antony Blinken în Israel, anunţă Departamentul de Stat presa care însoţeşte delegaţia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participarea lui Steve Gillen la această vizită în Israel intervine în contextul în care Statele Unite acţionează să obţină eliberarea unui număr necunoscut de americani luaţi ostatici de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în luarea cu asalt a Israelului în weekend.

Antony Blinken le cere partenerilor Statelor Unite care au capacitatea să transmită mesaje Hamas să îndemne această grupare teroristă să elibereze ”imediat” toţi ostaticii.

Aproximativ 20 de americani sunt daţi dispăruţi, a anunţat marţi consilierul în probleme de securitate naţională Jake Sullivan.

Însă Guvernul american nu ştie câţi dintre aceşti 20 de americani au fost luaţi de către Hamas, anunţa el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.