Un adjunct al ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, Timur Ivanov, a fost arestat cu privire la presupuse fapte de corupţie, anunţă marţi Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la arestarea acestui militar de rang înalt, o decizie rară în contextul ofensivei ruse în Ucraina, scrie presa rusă de stat.

Activişti anticorupţie denunţă de ani de zile o corupţie generalizată în regomul lui Vladimir Putin.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
”Ministrul adjunct al Apărării Federaţiei ruse Timur Vladimirovici Ivanov a fost arestat. El este suspectat de comiterea unei infracţiuni potrivit Secţiunii 6 a Articolului 290 al Codului Penal (luare de mită)”, anunţă pe Telegram Comitetul.

Comitetul de anchetă nu oferă alte detalii.

Acest tip de infracţiune se pedepseşte cu amendă sau cu până la peste zece ani de închisoare, în funcţie de fapte.

Ivanov este vizat de sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE), în calitate de funcţionar de rang înalt la Ministerul Apărării însărcinat cu construirea de instalaţii militare.

Fundaţia anticorupţie (FBK) înfiinţată de către defunctul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi a publicato anchetă despre Ivanov în 2022.

Potrivit acestei anchete, adjucntul ministrului Apărării ruse a supervizat şi profitat de proiecte de construcţii la Mariupol, în Ucraina, un oraş cucerit de Moscova după un asediu de mai multe luni.

Potrivit anchetei organizaţiei - interzisă în Rusia cu privire la ”extremism” -, ministrul a divorţat de soţia sa, pentru a putea să ocolească sancţiunile impuse de UE.

”Azi e o zi frumoasă”, a reacţionat pe reţele de socializare Maria Pevşih, însărcinată cu anchetele la Fundaţie.

La fel ca majoritatea personalităţilordin opoziţie, Pevşih a fost nevoită să plece în exil din cauza represiunii Kremlinului.

Majoritatea opozanţilor rămaşi în Rusia se află în închisoare.

Principalul lider al opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, care a galvanizat mase denunţând corupţia în timpul preşedinţiei lui Vladimir Putin, a murit într-o închisoare în Arctica la jumătatea lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.