Actriţa americancă Cynthia Nixon - cunoscută prin rolul său Miranda Hobbes în serialul Sex and the City - a intrat luni în greva foamei, în faţa Casei Albe, alături de alţi manifestanţi, pentru a cere un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Foarte angajată în diverse cauze, actriţa a intrat într-o greva foamei de cinci zile împreună cu alţi activişti - între care se află şi mai mulţi aleşi -, susţinuţi de mai multe asociaţii.

”Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden”, a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Acţiunile preşedntelui Joe Biden sunt cele care conduc la bombardarea palestinienilor, la înfometarea lor. Ne înfometăm şi noi înşine, pentru a face vizibil ceea ce este adesea şters, şi anume experienţa palestiniană”, a denunţat el.

”ACESTE MORŢI N-AU NIMIC BANAL”

”În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul”, denunţă Cynthia Nixon.

”Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal. Aceste morţi n-au nimic banal”, a tunat ea şi i-a cerut preşedintelui Joe Biden să dea dovadă de ”empatie”.

Statele Unite urmează să trimită în Egipt trei aviaone militare încărcate cu ajutoare umanitare destinate Fâşiei Gaza - începând de marţi - au anunţat oficiali de la Casa Albă.

Cynthia Nixon - angajată în politică de mai mulţi ani şi o apropiată de ideile lui Bernie Sanders - a candidat în alegerile primare democrate de la New York în 2016, însă a fost înfrântă şi nu a devenit guvernatoarea acestui stat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.