Activiştii Greenpeace au înotat, miercuri, în faţa unui petrolier rusesc în Marea Baltică, în semn de protest pentru că Uniunea Europeană continuă să importe petrol din Rusia. Astfel, organizaţia non-guvernamentală de mediu susţinând că aceste importuri finanţează războiul din Ucraina, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană şi aliaţii săi au impus sancţiuni drastice Rusiei, inclusiv îngheţarea activelor băncii sale centrale, însă petrolul şi gazele naturale nu au fost vizate de sancţiuni.

”În săptămâna a patra a războiului lui Putin, încă mai sunt nave care sosesc în Europa din Rusia, care transportă petrol ce finanţează războiul lui Putin în Ucraina”, a transmis Greenpeace într-un comunicat.

ONG-ul a cerut parlamentarilor UE să decidă o interdicţie în timpul summitului de joi, când preşedintele american Joe Biden va fi la Bruxelles pentru a discuta cu cei 30 de membri ai Alianţei transatlantice NATO, UE şi membrii Grupului celor Şapte (G7), inclusiv Japonia. Summitul are rolul de a consolida răspunsul Occidentului la acţiunile Moscovei în Ucraina.

Miniştrii de externe ai UE nu au ajuns luni la un consens cu privire la sancţiunile aplicate sectorului energetic al Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.