Activişti eologişti au încercat să perturbe vineri traficul aerian pe Aeroportul Heathrow, la Londra, însă dronele pecare voiau să le folosească nu au decolat, iar nicio perturbare nu a fost semnalată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane au fost arestate cu privire la o ”conspiraţie în vederea comiterii unei tulburări publice”, a anunţat poliţia, care a arestat preventiv alţi cinci activişti joi.

Grupul ecologist Heathrow Pause şi-a anunţat intenţia de a întrerupe traficul aerian cu drone, în perimetrul interzis de cinci kilometri din jurul aeroportului.

Grupul intenţiona astfel să sporească presiunile asupra Guvernului britanic pentru ca acesta să ia măsuri mai stricte vizând să reducă emisiile de dioxid de carbon.

Autorităţile au promis să evite o repetare a haosului care a domnit în decembrie pe Aeroportul Gatwick, unde survolarea unor drone a provocat întreruperea traficului aerian în două rânduri.

”Nu există nicio perturbare. Toate pistele sunt operaţionale”, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Aeroportului Heathrow.

Poliţia a implementat o ”zonă de dispersare” în jurul aeroportului, care urmează să rămână activă timp de 48 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.