Congresul american a ajuns la un acord în vederea unei evitări a intrării Statelor Unite într-o incapacitate de plată catastrofală la 18 octombrie, a anunţat joi liderul democrat în Senat Chuck Schumer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am o veste bună. Am ajuns la un acord pentru a prelungi plafonul datoriei” până în decembrie, a declarat el în hemciclul Camerei superioare a Congresului, adăugând că speră ca acesta să treacă ”încă de azi”.

Acest acord în vederea unei creşteri a datoriei Statelor Unite - la care democraţi au ajuns după patru zile de negocieri cu republicanii - permite primei economii a lumii să evite să înceteze să mai efectueze plăţi la 18 octombrie, data la care Trezoreria estima că ţara rămânea fără lichidităţi.

Acest lucru înseamnă o creştere a capacităţii îndatorării Statelor Unite.

Această sumă maximă a îndatorării Americii, gestionată de către Congres, este stabilită la un pic peste 28.000 de milarde de dolari.

Statele Unite, care aproape ca toate marile economii trăiesc pe credit de decenii în privinţa chetuielilor publice, au ridicat deja în nenumărate rânduri acest faimos ”plafon”.

Însă republicanii au început, în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, să facă din această manevră legislativă de rutină un instrument de presiune politică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.