Finlanda şi Suedia vor semna un acord comun cu privire la achiziţia armelor de foc portabile şi armelor antitanc, a anunţat, miercuri, ministerul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, în contextul în care cele două naţiuni nordice şi-au prezentat cererile de aderare la NATO, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două state nordice îşi vor intensifica cooperarea în ceea ce priveşte achiziţiile în domeniul apărării prin aderarea Finlandei la un acord de achiziţie de arme antitanc de la producătorul suedez de arme Saab Dynamics, o subsidiară a Saab, se precizează în comunicatul Ministerului finlandez al Apărării.

Kaikkonen, a autorizat, de asemenea, pregătirile pentru achiziţia comună de arme uşoare de foc, inclusiv mitraliere, carabine şi arme pentru protecţie personală.

Invazia Rusiei în Ucraina a determinat Finlanda şi Suedia să solicite aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, susţine comunicatul.

Acordul cu privire la arme antitanc permite achiziţionarea de rachete, puşti fără recul, muniţie şi alte echipamente conexe, mai precizează ministerul finlandez, adăugând că achiziţiile aşteaptă decizii de investiţii separate.

”Achiziţiile comune posibile prin titlurile executorii vor îmbunătăţi disponibilitatea echipamentelor critice de apărare în Finlanda şi Suedia, deoarece ţările vor putea opera prin acelaşi acord comercial”, se arată în comunicatul ministerului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.