Partidul Verzilor din Germania a aprobat duminică participarea la negocieri cu Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Liber Democrat (FDP) în vederea formării viitorului guvern, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţii la o conferinţă a Partidului Verzilor de la Berlin au votat în favoarea demarării serioase a negocierilor în urma întâlnirilor exploratorii iniţiale, în urma cărora reprezentantul SPD Olaf Scholz ar putea să o succeadă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar.

Alianţa ”semafor” vizată - numită după culorile roşu, galben şi verde ale partidelor - va fi condusă de SPD, care a obţinut primul loc la alegerile de luna trecută.

Un acord final de coaliţie, pe care Scholz speră să-l încheie înainte de Crăciun, va fi din nou supus unui vot al tuturor membrilor Partidului Verzilor.

FDP nu a ajuns încă un acord oficial.

Scholz este în prezent ministru al Finanţelor şi vicecancelar în coaliţia guvernamentală actuală dintre conservatorii lui Merkel şi partenerul lor junior, SPD.

El a anunţat vineri că el şi liderii Verzilor şi ai FDP vor să treacă la discuţii formale pentru formarea unei coaliţii.

Verzii şi FDP au menţinut deschisă opţiunea de a se adresa conservatorilor, care se află la putere de 16 ani, dacă discuţiile cu SPD se vor împotmoli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.