Scafandrii au găsit a doua cutie neagră a zborului Lion Air care s-a prăbuşit în 2018, toate cele 189 de persoane aflate la bord murind în accident, au informat autorităţile indoneziene, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am găsit aparatul de înregistrare din carlingă în această dimineaţă, în jurul orei 9:00”, a declarat Haryo Satmiko, şeful Comisiei Naţionale pentru Securitatea Transportului din Indonezia.

Avionul s-a prăbuşit în octombrie 2018 iar toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit, devenind astfel cel mai grav accident de acest tip din 2018. Contactul cu zborul JT610 a fost pierdut după 13 minute de la decolarea din capitala Indoneziei, Jakarta, îndreptându-se spre oraşul Pangkal Pinang.

Lion Air a informat în decembrie că a alocat 38 de miliarde de rupii (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru a organiza o căutare a resturilor aeronavei. Aceste costuri fiind de obicei acoperite de guverne, decizia companiei aeriene a pus la îndoială independenţa investigaţiei.

Însă pe 3 ianuarie, Danang Mandala, purtătorul de cuvânt al Lion Air, a declarat că s-au încheiat căutările pentru dispozitiv, care au fost preluate de Comisia Naţională pentru Securitatea Transportului.

Aparatul ar putea conţine indicii importante pentru investigatori privind acţiunile piloţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.