5.000 de persoane au fost evacuate cu succes din Sumy în Regiunea Poltava, transmite canalul de Twitter ucraineanThe Kyiv Independent. Presa din Ucraina mai scrie că una dintre bombele lansate marţi în regiunea Sumi a ucis 22 de oameni şi a distrus 26 de case.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

5.000 de persoane au fost evacuate cu succes din Sumy în Regiunea Poltava pe 8 martie, potrivit lui Dmytro Lunin, care conduce Administraţia Militară a Regiunii Poltava. Cei evacuaţi au fost în mare parte femei şi copii, precum şi cetăţeni ai Turciei. Autorităţile ucrainene anunţaseră înfiinţarea unui coridor umanitar, marţi dimineaţă, pentru evacuarea civililor din Sumî, oraş de peste 250.000 de locuitori situat în apropierea graniţei cu Rusia şi unde au avut loc lupte grele de câteva zile. Primii civili evacuaţi prin coridoare umanitare din oraşul Sumî, la 350 km nord-est de Kiev, au ajuns "în siguranţă" în centrul ţării, a anunţat marţi noaptea şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, relatează Le Figaro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.