Poliţia kenyană a exhumat 47 de cadavre în apropiere de oraşul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete asupra unui predicator care le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru că aşa îl vor întâlni pe Iisus. Printre morţi se numără şi copii, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mormintele - puţin adânci - se aflau într-o pădure, Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaţionale a Veştilor Bune au fost salvaţi săptămâna trecută.

Liderul acestei Biserici, Paul Makenzie Nthenge, se află în arest, în aşteptarea unei înfăţişări în instanţă. Televiziunea de stat KBC l-a descris ca fiind "liderul unui cult" şi a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Unul dintre aceste morminte ar conţine cadavrele a cinci membri ai aceleiaşi familii - trei copii şi părinţii lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiţie Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: "Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane".

Exhumările continuă.

Predicatorul Nthenge a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi susţine că şi-a închis biserica în 2019, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune.

El le-ar fi spus adepţilor să se înfometeze pentru a se "întâlni cu Iisus".

Cotidianul kenyan The Standard a scris că patologii vor lua probe de ADN şi vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliţia l-a arestat pe Nthenge la 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat până au murit.

CITEȘTE ȘI Kenya: Patru adepţi ai unei secte, găsiţi morţi după ce au ţinut post negru pentru „a se întâlni cu Iisus”

Ministrul kenyan de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată şi declarată loc al crimei.

Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem şi Iudeea, şi-ar fi botezat adepţii în iazuri, apoi le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Isus.

Kenya este o ţară religioasă şi au mai existat cazuri anterioare de oameni atraşi în biserici sau culte periculoase şi nereglementate, menţionează BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.