Aproximativ 146 de cadavre ale celor care au murit în urma torturii şi a bombardamentelor ruseşti au fost deja exhumate în apropiere de Izium. Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare regionale Kharkiv, a raportat acest lucru pe Telegram, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Exhumarea cadavrelor victimelor dintr-un loc de înmormântare în masă din Izium este în curs de desfăşurare. În acest timp, au fost deja exhumate 146 de cadavre, majoritatea fiind civili, inclusiv doi copii. Unii dintre morţi au semne de moarte violentă, existând cadavre cu mâinile legate şi semne de tortură. Printre persoanele decedate au fost găsite, de asemenea, răni provocate de explozibil de mină, schije şi răni prin înjunghiere", se arată în raport. toate cadavrele sunt trimise pentru examinare medico-legală pentru a se stabili cauza finală a morţii.
 
"Întreaga lume ar trebui să ştie despre crimele teribile ale ocupanţilor ruşi din regiunea Harkov. Iar dovezile colectate de noi vor fi folosite cu siguranţă în instanţele internaţionale pentru a pedepsi criminalii de război", a declarat Syniehubov.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky a declarat, pe 6 septembrie, că peste 400 de cadavre, inclusiv cele cu semne de tortură, au fost exhumate dintr-un sit de înmormântare în masă din Izium eliberat. Printre cadavrele identificate se numără copii şi soldaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.