Salvamontiştii au avut, sâmbătă, peste o sută de intervenţii, cele mai multe apeluri fiind pentru echipa din Lupeni. Numărul accidentelor este considerat ”îngrijorător” de către salvatorii montani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 109 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgentă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont Româna. 
 
Cele mai multe apeluri, respectiv 14, au avut echipele Salvamont din Lupeni. 12 apeluri au au salvatorii montani din Municipiul Braşov, 10 cei de la Salvamont Prahova – Azuga şi câte 9 salvamontiştii de la Harghita şi Predeal. 
 
S-au mai înregistrat: Câte 7 apeluri pentru Salvamont Sibiu şi Salvamont Buşteni, 6 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin - Muntele Mic, câte 5 apeluri pentru Salvamont Sinaia şi Salvamont Alba, câte patru apeluri pentru salvamont Caraş Severin – Semenic şi Salvamont Maramureş, 3 apeluri pentru Salvamont Mureş, câte două apeluri pentru Salvamont Neamţ, Salvamont Gorj şi Salvamont Hunedoara - Valea Jiului şi câte un apel pentru echipele din Hunedoara - Râusor, Bistriţa Năsăud, Argeş, Vatra Dornei, Covasna, Bran, Săcele şi Râşnov.
 
S-au mai primit 52 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.