Poliţişti, pompieri, jandarmi şi voluntari continuă să îl caute pe băiatul de 7 ani din localitatea Vânători, judeţul Arad, care a dispărut în urmă cu aproape o lună, în 9 ianuarie. Echipele de căutare sunt sprijinite de un elicopter, drone şi câini de urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Continuă căutările cu privire la dispariţia minorului de 7 de ani, din Vânători. La data de 9 ianuarie 2021, în jurul orei 19.00, a fost sesizată dispariţia unui minor de 7 ani, din localitatea Vânători. De la momentul sesizării dispariţiei copilului, au fost desfăşurate activităţi de cercetare de către poliţişti şi căutari la care au participat efective extinse ale M.A.I., precum şi voluntari, fiind depuse eforturi constante în vederea depistării minorului. Activităţile de căutare şi scotocire continuă şi la acest moment, precum şi în zilele următoare, fiind angrenate forţe de ordine  mărite cu mijloacele tehnice din dotare”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei Judeţene Arad.
 
Potrivit sursei citate, căutările sunt sprijinite de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, cu un laborator criminalistic mobil.
 
"Sunt folosiţi în teren doi câini de urmă, dintre care unul pentru detectare cadavre. Câinii aparţin Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu. În funcţie de condiţiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.”, se mai arată în comunicat.
 
Şi Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad a sprijinit căutarea băiatului, prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei, în cursul zilei de miercuri.
 
 
Căutările sunt coordonate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Ordine Publică, fiind implicaţi alţi 30 de poliţişti din cadrul I.P.J. Arad şi P.O. Chişineu-Criş, cu autospecialele de serviciu, precum şi două echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad intervine cu 30 de pompieri şi autospeciale specifice, un echipaj SMURD, o autoşenilată 8×8,  un sonar şi căngi.
 
Totodată, 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad participă la căutări, cu 5 autospeciale.
 
Sprijină căutările şi specialişti din cadrul organizaţiei Rescue 4x4.ro, cu 7 autoturisme de teren şi două drone, precum şi voluntari ai comunităţii arădene şi pădurari ai Ocolul Silvic.
 
 
Forţele de ordine vor interveni în zonele greu accesibile, iar voluntarii în zonele uşor accesibile, fiind făcute căutări de jur împrejurul locului de dispariţie a copilului, pe o distanţă de până la 10 kilometri.
 
Băiatul dispărut, Sebastian Ionel Corbei, are 1,20 metri înălţime, păr şaten, faţă ovală, constituţie astenică. Nu se cunoaşte îmbrăcămintea pe care o purta la momentul dispariţiei. 
 
Persoanele care deţin informaţii ce pot conduce la găsirea lui sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie. 
 
În 9 ianuarie, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112 anunţând că fiul său de 7 ani a plecat în cursul dimineţii, iar seara nu s-a mai întors acasă. Imediat s-au format echipe de căutare a băiatului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.