Poliţia Română şi DIICOT au efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 96 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. 98 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în perioada 8-21 septembrie, peste 355 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Poliţiştii au organizat, în această perioadă, 34 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 96 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative, pentru probarea activităţii infracţionale a 98 de persoane, dintre care 45 au fost reţinute sau arestate şi 3 persoane a fost plasate sub control judiciar.

Au fost indisponibilizate peste 54,5 kilograme de cannabis, 1.550 de grame de cocaină, 950 de grame de heroină, 42 de grame de rizină de cannabis, 10 grame de haşiş, 5 grame de amfetamină, 18 comprimate de metadonă, 245 de plante de cannabis, 2,5 kilograme de masă vegetală, 20 de grame şi 54 de plicuri de substanţe psihoactive, 5 cântare electronice, 3 grindere şi o instalaţie artizanală.

De asemenea, au fost ridicaţi 69.000 de lei, 15.010 euro, 1.110 dolari, 700 de lire sterline, 6.270 de unităţi monetare din alte valute, 11 autoturisme, 2 HDD-uri, 5 laptopuri, un sistem informatic, 49 de telefoane mobile, 24 de cartele SIM, 7 medii de stocare şi o armă cu aer comprimat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.