Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat douăzeci şi doi cetăţeni din Irak şi Afganistan, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 05.06.2021, în jurul orei 02.40, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, pe direcţia km flv. 898, în zona pădurii Crivina, au fost descoperite două grupuri formate din douăzeci şi doi de cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.


Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, zece adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, şi doisprezece copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.
De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.
Poliţiştii de frontieră  fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.