Stânci de mari dimensiuni au căzut, duminică, blocând un sens de mers pe DN 2N, în judeţul Vrancea, la ieşirea din Lepşa spre Focşani. Rocile s-au desprins de pe versantul aflat la marginea şoselei, fenomen apărut din cauza ploilor abundente din ultime zile, iar traficul se desfăşoară pe un singur sens de mers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Vrancea, duminică dimineaţă, pe DN2D, la ieşirea din Lepsa spre Focşani, au căzut stânci pe carosabil, pe o lungime dr aproximativ zece metri, pe o bandă de mers.

Din această cauză, un sens de mers este blocat, iar în zonă sunt aşteptaţi drumarii care să cureţe şoseaua, pentru ca circulaţia să se poată relua pe ambele sensuri. 

Totodată, duminică dimineaţă, la dispeceratul ISU Vrancea s-a primit o informare hidrologică potrivit căreia nivelul râului Putna la staţia hidro de la Mircesti a scăzut cu patru centimetri sub cota de atenţie, tendinţa fiind de scădere. 

”Pe tot parcursul nopţii cursurile de apă din judeţul Vrancea au fost supravegheate permanent. Pompieri militari, reprezentanţi SVSU, SGA si Hidroelectrica au monitorizat locurile identificare ca vulnerabile, unde creşterile de nivel ar fi putut crea probleme la nivelul comunităţilor. Totodată, s-a acţionat punctual pentru menţinerea în stare de functiune a digurilor de către societatea care are în administrare aceste obiective de investiţii. În urma evaluării din teren a situaţiei create si analizării datelor primite referitoare la oscilaţiile de niveluri şi debite pe cursurile de apă, nu s-a impus punerea în aplicare a măsurii de evacuare a populaţiei”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.

Duminică dimineaţă, pompierii din Vrancea continuă intervenţiile de evacuare a apei din gospodăriile localnicilor din Tătăranu, sat Bordeasca Veche şi Tulnici, sat Lepşa. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.