Autorităţile din Vrancea sunt în alertă, după ce, în zona Vadu Roşca, s-au înregistrat precipitaţii record, de aproape 100 de litri pe metru pătrat. Pentru că există risc de producere a unor viituri pe râul Putna, Consiliul Judeţean Vrancea a decis oprirea circulaţiei tuturor autovehiculelor pe podul provizoriu de la Vadu Roşca. Localitatea nu este izolată, însă şoferii trebuie să facă acum un ocol de aproape 15 km.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Vrancea a plouat abundent, sâmbătă, înregistrându-se cantităţi record de precipitaţii. De exemplu, conform măsurătorilor, la Vadu Roşca s-au înregistrat 96 de litri de apă pe metrul pătrat.  

Pentru că există risc de producere a unor viituri, autorităţile au decis închiderea traficului pe podul de la Vadu Roşca pentru toate tipurile de autovehicule. 

"Oprirea circulaţiei vine ca urmare a măsurilor de siguranţă necesare în condiţiile în care  râul Putna ar putea provoca pagube majore. Specialiştii au înregistrat o cantitate mare de precipitaţii, de 96 litri pe metru pătrat la Tulnici, în urmă cu puţin timp, astfel că se impun măsuri excepţionale. Le cerem scuze şoferilor pentru disconfort şi ne dorim să existe înţelegere în această perioadă complicată din punct de vedere meteorologic", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma. 

Reluarea circulaţiei se va face imediat după ce se vor întruni condiţiile de siguranţă pentru traversarea podului provizoriu, au mai anunţat autorităţile vrâncene. 

În Vadu Roşca, în 2005, au fost distruse 500 de case, alte câteva sute au fost avariate, iar nouă oameni au murit din cauza viiturilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.